Τετάρτη, Νοεμβρίου 21, 2007

Microsoft - the Great Satan?

Ένας μάλλον... γραφικός αιδεσιμότατος ονόματι Ken Hutcherson, δήλωσε ότι έχει βάλει ως σκοπό του να αναλάβει τον έλεγχο της Microsoft. Όπως λέει και ο ίδιος:

"256 από τις εταιρείες που ανήκουν στον δείκτη Fortune 500 ξοδεύουν εκατομμύρια δολλάρια στην προώθηση των σχεδίων των ομοφυλοφίλων. Θεωρώ τον εαυτό μου πολεμιστή στο όνομα του Χριστού. Η Microsoft δεν με τρομάζει, γιατί ο θεός είναι μαζί μου. Τους είπα ότι αν δεν συνεργαστούν μαζί μου θα αντιμετωπίσουν καταγισμό, που όμοιό του δεν έχουν ξαναδεί στη ζωή τους, γιατί είμαι ο χειρότερος εφιάλτης τους. Είμαι ένας μαύρος με δίκαιες επιδιώξεις, αλλά έχω μια στρατιά από ισχυρούς λευκούς στις πλάτες μου."

Δείτε το link (τίτλος) για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο ζήτημα. Αλλά έχω ένα ενδιαφέρον ερώτημα. Είναι η θρησκεία που σε μετατρέπει σιγά σιγά σε τόσο παράλογο άτομο, που καταλήγεις να κάνει δηλώσεις σαν τις παραπάνω, ή ο παραλογισμός είναι έμφυτος και συνδέεται με τη θρησκεία απλώς έμμεσα;

(Στο επόμενο θέμα σκοπεύουμε να ασχοληθούμε με τον παραλογισμό ή μη που διακατέχει τους πιστούς, πώς αυτό σχετίζεται με διάφορες θρησκείες, και σε τι οδηγεί στην κάθε περίπτωση)

3 σχόλια:

helensotiriadis είπε...

ο συγκεκριμένος ήταν ποδοσφαιριστής (αμερικάνικου τύπου) με τους dallas cowboys, για την οποία ενασχόληση δεν απαιτείται PhD.

σε αντίθεση με μερικά άλλα δείγματα ευφυών αθλητών, φαίνεται από την μετέπειτά του δράση ότι, εκτός από το συγκεκριμένο άθλημα, δεν πρέπει να είχε πολλές εναλλακτικές λύσεις στη ζωή.

(θα μου πεις οτι ο gates δε πήρε πτυχίο, αλλα τεσπα..)

Derevirn είπε...

Μάλλον υπάρχει ένα είδος feedback μεταξύ έμφυτου ...ταλέντου και θρησκείας, που οδηγεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Σίγουρα τα memes χρειάζονται και το κατάλληλο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν.

Q είπε...

Αν η θρησκεία είναι που σε κάνει να βλέπεις τον εαυτό σου ως υπερόπλο, επειδή «σε συνοδεύει ο θεός» και «ξέρεις» ότι θα σε ακολουθήσει ό,τι και αν κάνεις, τότε ο παράγοντας κλειδί είναι η θρησκεία, η οποία παίρνει τη μορφή... μαγικού ζωμού που σε κάνει ανίκητο.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό καθαρά επιθετικών θρησκειών, όπως το Ισλάμ ή και θρησκειών όπου η επιθετική τάση είναι πλέον υποθάλπτουσα, αλλά υφίσταται (χριστιανισμός).


Υπάρχει και η πιθανότητα να είναι ένας κοινωνικός μηχανικός ο οποίος έχει αντιληφθεί ότι ο περίγυρός του αποτελείται από άτομα τα οποία όντως πιστεύουν σε παράλογες θεωρίες σαν και αυτήν.
Σε αυτήν την περίπτωση τα κίνητρά του θα πρέπει να είναι πραγματικά ιδιοφυή, γιατί ακόμα και με μεγάλο πλήθος ακολούθων, είναι μάλλον δύσκολο
1) Να συμμετέχουν καπιταλιστές και άνθρωποι με ουσιαστική δύναμη
2) Να μπορούν να κάνουν κάτι που να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας (πέραν της γελοιοποίησης).

Ένας αντίστοιχος social engineer φαίνεται να είναι και ο grandpa-Felps, ο αρχηγός του «κινήματος» "God hates fags". Όχι και ιδιαίτερα αποτελεσματικός όμως, διότι οι μόνοι άνθρωποι που (απο)δέχθηκαν το δόγμα του ήταν η οικογένειά του.


Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι στην ιστορία έχει αποδειχθεί ότι οι καλύτεροι πολιτικοί ήταν τα μέλη της θρησκείας, σε όποια χρονική περίοδο κι αν κοιτάξουμε: Από την αρχαιότητα, το βυζάντιο, τον μεσαίωνα και το σήμερα.

Και αυτό γιατί όταν κοντράρεις την λογική με τον φόβο, η λογική είναι χαμένη από χέρι...