Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2007

Ο Barack Obama υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ


Ο Barack Obama, ένας πολλά υποσχόμενος νέος πολιτικός (γερουσιαστής με το κόμμα των δημοκρατικών), ανακοίνωσε το περασμένο σάββατο την απόφαση του να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς αλλά και της κοινωνικής πρόνοιας, πιστεύει πως πρέπει να γίνει ένας δυναμικός συνδυασμός πολιτικών τακτικών, με βάση την αποτελεσματικότητα της κάθε μίας (και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο). Δεν συμφωνεί με τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, αλλά είναι ενάντιος στην συνταγματική απαγόρευση τους (fair enough). Επίσης έχει γράψει δύο βιβλία (Dreams from My Father και The Audacity of Hope)

Εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή στον πόλεμο του Iraq και τον ιανουάριο του 2007 παρουσίασε την «πράξη αποκλιμάκωσης του πολέμου του Iraq» στο Κογκρέσο, η οποία έχει ως στόχο την απομάκρυνση όλων των ενόπλων δυνάμεων μέχρι τον μάρτιο του 2008.

Ήδη το συντηρητικό κανάλι Fox News, έχει αρχίσει τις επιθέσεις προς το πρόσωπο του Obama, διαδίδοντας ανόητες φήμες περί φοίτησης του σε σχολείο φανατικών μουσουλμάνων...

Είναι βέβαιο ότι ο Obama θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες εξαιτίας των απόψεων του (αλλά και του χρώματος του δέρματος του), ωστόσο πιστεύω ότι είναι η μοναδική ελπίδα των ΗΠΑ να ξεφύγουν από το μονοπάτι στο οποίο τις έχει βάλει ο George W. Bush. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για την προεδρία.





http://www.barackobama.com/

8 σχόλια:

libertarian είπε...

Νομίζω ότι ειδα τον Homer Simpson ανάμεσα στο πλήθος. (Springfield :Ρ)

(βασικά τον έκοψα να έχει λίγο μανία με την θρησκεία... από την άλλη θα μου πείς όλοι οι πρόεδροι το παίζουν λίγο θεούσοι, σε τέτοιο βαθμό που λένε ότι στις ΗΠΑ προς το παρόν αν δεν είσαι Χριστιανός είναι σχεδόν αδύνατο να εκλεχθείς)

Κάτι μου λέει ότι θα είναι γυναίκα ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών :) (όπως στο Battlestar Gallactica)

Όπως και να έχει θα έχουν πολύ ενδιαφέρον οι επόμενες εκλογές.

Derevirn είπε...

Χεχέ... Το όνομα Springfield είναι πολύ συνηθισμένο στις ΗΠΑ (γι'αυτό άλλωστε το επέλεξε ο Groening!).

Ο Obama πρέπει να είναι θρήσκος (μέλος της United Church of Christ), αν και όλοι ξέρουμε τι πιθανότητες θα είχε να εκλεγεί αν δήλωνε άθεος :) Όπως και να έχει, σε θέματα όπως οι εκτρώσεις και η έρευνες πάνω στα βλαστοκύτταρα, κρατάει λογική στάση.

Kelsos είπε...

Μακάρι να είναι όντως αλήθεια και να βγεί ένας λογικότερος πρόεδρος στις ΗΠΑ και όχι ακόμη ένας του τύπου Bush...

Ανώνυμος είπε...

δεν νομίζω να αποτελεί κάτι διαφορετικό, αλλά είτε κάνω λάθος είτε όχι. Οι Αμερικάνοι δεν τον βγάζουν πρόεδρο με τίποτα, όλα γίνονται για να γίνονται. καλαμπούρι είναι. και πάω και στοίχημα.

Derevirn είπε...

Αν μελετήσει κανείς το background του (γόνος μειονοτήτων κλπ.) δεν θα δυσκολευτεί να διαπιστώσει ότι μπορεί τελικά να είναι ειλικρινής... Βέβαια κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος σε αυτά τα ζητήματα, only time will tell.

Locutus Of Borg είπε...

Το αβαντάζ του Obama, είναι ότι μπορεί να προσεγγίσει τις μειονότητες.

Από την άλλη, με δεδομένα τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων εκλογών, δε θα με εξέπληττε αν ο "πρόεδρος Obama" ανακοίνωνε ωσάν νέος Bush jr, ότι το "Iran πρέπει να εξουδετερωθεί".


Άλλωστε, αρκεί να δει κανείς τις συνεντεύξεις του Bush 10 χρόνια πριν, και τις πρόσφατες. Είτε η προεδρία κουράζει (σιγά μη και δεν...), είτε είναι τόσο δύσκολο να κρατάς λογαριασμό από τι ψέμματα είπες και τι όχι, που κομπιάζεις μπροστά στις κάμερες.

Locutus Of Borg είπε...

Ορίστε! Ο Λιακόπουλος δικαιώνεται! Τον κυνηγάει το εβραϊκό google!

ioannisk είπε...

Και ο οποίος είναι η αγαπημένος υποψήφιος των Αμερικάνων blogger.