Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2006

Νυχτερινοί διάλογοι περί εθνικισμού - πρώτο μέρος

Με το σημερινό post Θα αρχίσει ένας διάλογος μεταξύ των συντελεστών του blog σχετικά με τον εθνικισμό στην σύγχρονη Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε κάθε πλευρά του, από τους light εθνικόφρονες, μέχρι τους “white power” ημι-παράφρονες! Σήμερα θα ασχοληθούμε με τους συντηρητικούς και τους science-fiction κλόουν. Ας αρχίσουμε λοιπόν...

Locutus: Ωχ, ωχ, πολύ μεγάλο θέμα ανοίγεις. Μήπως, ξέχασες πού ζούμε;

Derevirn: Έχεις δίκιο... Αλλά τι να κάνουμε; κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν!

Ας αρχίσουμε με τους τυπικούς μεσόκοπους συντηρητικούς. Τους φαντάζομαι γύρω στα 50, με "παραδοσιακή" οικογένεια (όσοι χωράνε στο σπίτι), Ελληνικές σημαίες παντού, δημοτικά τραγούδια κλπ. Ψηφίζουν σταθερά ΝΔ, αλλά τα τελευταία χρόνια γλυκοκοιτάζουν και τον Καρατζαφέρη, τι έχεις να πείς;

L: Ομολογώ ότι αυτή η ιδιαίτερα γραφική εικόνα που περιγράφεις, όντως συναντάται στα ελληνικά νοικοκυριά, ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη. Ο μέσος Έλληνας θα έλεγα ότι συμπεριφέρεται στον τομέα του εθνικισμού ("πατριωτισμού" αν θέλεις, όπως έχει ορίσει την έννοια ο Νίκος Δήμου), όπως και στο θέμα της θρησκείας. Είναι δηλαδή σε μια λανθάνουσα κατάσταση, όπου δεν ασχολείται ενεργά με το ζήτημα (ειδικά για το θέμα της θρησκείας, θα έλεγα ότι οι περιπτώσεις αυτές μπορούν να κατηγοριοποιηθούν υπό τον τίτλο "πάω στην εκκλησία κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα), μέχρις ότου κάποιος να το φέρει στην επιφάνεια (οπότε, ναι μεν "πάω στην εκκλησία κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, αλλά δεν είμαστε σαν αυτούς τους μισογύνηδες και πρωτόγονους ισλαμιστές").

Επίσης, θα πρέπει να πω ότι με λύπη μου διαπιστώνω πως δε θα πρέπει να περιοριστούμε στους μεσήλικες, καθώς μεγάλο μέρος της νεολαίας αποδεικνύεται συντηρητικότερη των προπατόρων τής, και πιο ενεργή (και ενεργητική) σε ζητήματα εθνικισμού!

D: Σωστά, καθώς σαν νεώτεροι έχουν και μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορεί να σκέφτονται ότι θα πάρουμε την Πόλη κάποτε (έχμ..), αλλά έχουν δουλειές, δάνεια κλπ. στο κεφάλι τους. Οι οργισμένοι νεαροί fans του Χριστόδουλου (κολλητός του Καρατζαφέρη από παλιά) ωστόσο, δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα! Αυτό που με ανησυχεί πάντως με φαινόμενα τύπου Καρατζαφέρης, είναι η γοητεία που ασκεί σε μετριοπαθείς δεξιούς/συντηρητικούς. Οι άνθρωποι αυτοί, απογοητευμένοι από την ΝΔ τον βλέπουν ως έναν αξιόλογο πατριώτη που νοιάζεται για την χώρα. Αδυνατούν να καταλάβουν ότι είναι ένας καιροσκόπος που συνεργάζεται με άτομα όπως ο Πλεύρης και μέλη της χρυσής αυγής... Αλλά βλέπεις είναι ιδιαίτερα χαρισματικός, όπως και να το κάνουμε "πείθει" (ως γνήσιος λαοπλάνος).

L: Οι νέοι φυσικά, έχουν τα λεφτά του μπαμπά που τους δίνουν την άνεση να "αφιερωθούν στην πατρίδα". Υπάρχει μια περίπτωση γνωστού μου, ο οποίος έχει βαλθεί να αγωνιστεί υπέρ της Ελλάδας και των Ελλήνων (επειδή ο μπαμπάς έχει πολλά, πάρα πολλά λεφτά, και ο ίδιος δε χρειάζεται να δουλέψει). Χμ... Μάλλον θα το αποκαλούσα διανοητική ασθένεια.

Βέβαια, δε μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι τα συμπτώματα του νεοφασισμού τα οποία ευδοκιμούν απαιτούν ηγέτες σαν τον Καρατζαφέρη (ή τον Λεπέν στη Γαλλία, ακριβώς τα ίδια έλεγε), τα λεγόμενα των οποίων απευθύνονται στις ομάδες που αναφέρεις. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε αρκετά χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα δύο κυριαρχόντα κόμματα εκφράζουν τις ίδιες ακριβώς ιδέες, και δεν υπάρχει εναλλακτική. Το ΚΚΕ δείχνει και είναι πολύ απαρχαιωμένο για να το λάβουν υπ' όψιν τους στα σοβαρά. Και ξαφνικά; Έρχεται ο Καρατζαφέρης! Δεν είναι τυχαίο που κατάφερε και απέσπασε ένα 10% στις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές, ενώ ο Βορίδης με το Ελληνικό μέτωπο δεν έπιασε ούτε 0.5%!

D: Μιας που ανέφερες τον Λεπέν, να θυμήσω τις παρόμοιες τακτικές που χρησιμοποιούν οι δύο "ηγέτες". Μηνύουν όποιον τους αποκαλέσει ακροδεξιούς για παράδειγμα... Το ποσοστό του Καρατζαφέρη στην Θεσσαλονίκη στις πρόσφατες εκλογές ήταν χαμηλότερο (7.5% αν θυμάμαι καλά), αλλά και πάλι ανησυχητικό. Ο Βορίδης είδε πως μόνος του δεν πρόκειται να τα καταφέρει και συνεργάστηκε με τον Κ. κατάφερνοντας έτσι να γίνει δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα! Ας μην ξεχάσουμε και τον κ.κ. Κεραμυδά (γνωστός εψιλονιστής αερολόγος/παπαρολόγος), που βγήκε επίσης δημοτικός σύμβουλος με το ΛΑΟΣ, στην Θεσσαλονίκη. Όπως βλέπουμε ο Κ. έχει μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι...

L: Είμαι Θεσσαλονικιός (αλλά ψηφίζω στην Καλαμαριά), και ομολογώ ότι απογοητεύτηκα οικτρά από τα αποτελέσματα των εκλογών. Νόμιζα ότι κάποια πράγματα είχαν αλλάξει...

D: Δυστυχώς μου φαίνεται δύσκολο να αλλάξει αυτήν η κατάσταση, τουλάχιστον όχι σύντομα. Βλέπεις ότι Ψωμιάδης βγήκε πάλι μονάρχης εεε... νομάρχης με μεγάλο ποσοστό, είναι δυνατόν αυτός ο κλόουν να ξεγελάει τον κόσμο τόσα χρόνια;...

L: Ξεγελάει; Μα σε δύο εκλογές και διάστημα 4 χρόνων κατάφερε να πάρει το 50% μαζί του! Δε νομίζω ότι μιλάμε για κάποιου είδους απάτη πλέον! Όταν κάποιον τον κοροϊδεύεις, εσύ ξεμπροστιάζεσαι κι αυτός συνεχίζει να είσαι μαζί σου, δε μιλάμε για αθώους εξαπατημένους πλέον, αλλά για... οπαδούς!

D: Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι έκαιγε (η τέλος πάντων ήταν μαζί) παρέα με θρησκόληπτους βιβλία του Ανδρουλάκη πριν μερικά χρόνια και ότι ταυτίζει θρησκεία με φυλή σε ορισμένες τραγικές δηλώσεις του. Πάντως όπως λέει και ο Αντώνης Κανάκης στο τελευταίο τεύχος του Ζενίθ, αρκετές οικογένειες στην Θεσσαλονίκη ψηφίζουν ΝΔ από παράδοση, χωρίς να τους ενδιαφέρει ο υποψήφιος.

L: Όντως. Αλλά μια μέρα πριν τις εκλογές, σε μια βόλτα στα μπαράκια με φίλους (που να σημειώσω, θεωρητικά υπάρχει νόμος που ορίζει ότι τα μπαρ πρέπει να είναι κλειστά την προηγουμένη των εκλογών!), διαπίστωσα ότι οι υπέρμαχοι του Παπαγεωργόπουλου ήταν η πλειοψηφία.

Το κυριότερό μου πρόβλημα με τον Παπαγεωργόπουλο και τον Ψωμιάδη, δεν είναι το ότι είναι υποψήφιοι της ΝΔ, αλλά το ότι ο μεν δήμαρχος έχει μια μοναδική ικανότητα στο να διατηρεί αυτούσιο το προεκλογικό του πρόγραμμα επί 12+ χρόνια τώρα (για να μην αναφέρω τις λοιπές γελοιότητες με το "μετάλλιο" και την "δημαρχιακή Lancia"), ο δε νομάρχης καταφέρνει να είναι ένας σόουμαν, και μάλιστα κακός (αν θυμάται κανείς το συμβάν με τον Ψωμιάδη στο συμπόσιο για την αποχώρηση του Κ. Στεφανόπουλου από πρόεδρος της Ελλάδας, στο οποίο ο Ψωμιάδης κατάφερε να τραγουδήσει, και να εισπράξει ένα ιδιαίτερα ψυχρό-καταναγκαστικό χειροκρότημα και μια ακόμα πιο ψυχρή ματιά από τον τέως πρόεδρο).

Άρα λοιπόν, είναι η παράδοση, ή ηλιθιότητα που δίνει την εικόνα της εθνικόφρονης πόλης στη Θεσσαλονίκη; Και τα δύο, αλλά όχι μόνο αυτά. Είναι και η άποψη ότι η Θεσσαλονίκη είναι "καμένο" χαρτί, στον πατριωτισμό, η οποία επικρατεί (και ίσως, όχι αδίκως).

D: Θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο με τα φάουλ του Ψωμιάδη, το πρόβλημα όμως είναι γενικότερο και όπως πολύ σωστά διευκρίνισες ασχολούμαστε με τις εθνικιστικές τάσεις του κάθε υποψηφίου και δεν πρόκειται να σταθούμε σε προσωπικές μας κομματικές προτιμήσεις.

L: Αλλά... ας περάσουμε σε άλλα φρούτα. Μήπως φαντάζεσαι ποιον άλλο "αξιότιμο" Θεσσαλονικέα έχω υπ' όψιν;

D: Ωχ, δεν πιστεύω να εννοείς τον Λιακόπουλο; Άσε μωρέ, δεν έχω όρεξη να τρέχω στο τμήμα, άλλωστε ο funel ασχολείται μαζί του με εξαίρετο τρόπο!

L: Μα φυσικά και εννοώ αυτόν! Όταν έλεγα πριν από μερικά χρόνια σε κάποιους Αθηναίους φίλους μου για τις περιπτώσεις Βελόπουλου/Λιακόπουλου, απορούσαν (τα κανάλια που τους φιλοξενούσαν βλέπεις, δεν έφταναν παρά σε ένα μέρος της Β. Ελλάδας). Μόλις έγινε celebrity (χάρη στον Μητσικώστα), πήρε και τα πάνω του. Δε μπορείς να φανταστείς πόσα σαβουροβιβλία (όπως λέει και ο funel) πουλάει σε ομογενείς.

D: Τι να κάνουμε, χρειάζονται τα παραμύθια τους για να τονωθούν! Είναι κι αυτό ένα ενδιαφέρον φαινόμενο. Πολλοί ομογενείς, δημιουργούν κλειστές κοινωνίες. Στην Αμερική πχ. επικοινωνούν αποκλειστικά με Έλληνες και καταλήγουν να ζουν δεκαετίες εκεί πέρα και να μην ξέρουν αγγλικά...

L: Αλλά κι εδώ, δεν είναι μικρό το κοινό του τηλεπλασιέ, έτσι; Έχει ξεπεράσει κάθε "προσδοκία"...

D: Είναι πραγματικά θλιβερό, όχι απλά για την αφέλεια των τηλεθεατών αλλά και για την αμάθεια τους! Αρκούν στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας, φυσικής, κλπ. για να καταλάβει κανείς τι μπουρδολογίες αραδιάζει καθημερινά με το κιλό ο Λιακόπουλος.

L: Σαβουροπακέτα, σε προσφορές! Ωστόσο, είναι πράγματι "αξιόλογο", το πώς κατάφερε να συνδυάσει δύο τόσο αντίθετες πλευρές μεταξύ τους (αρχαιοελληνισμός και Χριστιανισμός), χωρίς να φοβάται ότι θα γελοιοποιηθεί! Τα κολάζ και τα βιντεάκια του funel, αν και υπερβάλλουν ελαφρώς, καταδεικνύουν ακριβώς αυτό! Πραγματικά, το να ισχυριστείς ότι υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση (ή ακόμα χειρότερα, κοινό παρελθόν), ακούγεται πιο αστείο κι από τα παραμυθάκια του Κεραμύδ... εε Κεραμυδά! Έχουμε περάσει πλέον το science fiction & το space opera (οι Ε που θα έρθουν με τα διαστημόπλοια), έχουμε φτάσει σε... χμ... ίσως ένα νέο είδος λογοτεχνίας; Σαβουροτεχνίας;

Αλλά το πιο εκνευριστικό, είναι η παρουσίαση των "στοιχείων". Όπως λέει και ο funel, "εμείς σας παραθέτουμε (τη σαβούρα), εσείς διαλέξτε τι θα κρατήσετε (ΕΛ-λήθιοι)".

D: Μα είχε την βοήθεια του έγκριτου ερευνητή Άγγελου Σακκέτου! Τι να λέμε... Φαντάσου την ακόλουθη pulp συλλογή διηγημάτων: Short Stories of the paranormal, by Demosthenes Liakopoulos, Anestis Keramidas, Ioannis Fourakis... Πολλή σαβούρα, αλλά γουστάρω ρε παιδί μου!

L: Πώς θα ήταν δυνατό άλλωστε να γράψει ολόκληρη τριλογία (Liakouras wars) χωρίς τη βοήθεια του Σακκέτου (Πακέτου); Για να είμαι ειλικρινής, ο Λιακόπουλος περισσότερο θεωρείται cult φιγούρα στην ελληνική νεολαία, και λίγοι νεολαίοι τον παίρνουν στα σοβαρά. Πολύ πιο επικίνδυνους θεωρώ τους non-science fiction Ελλαδέμπορους, όπως τους υπόλοιπους συντελεστές του τηλεάστυ, τον Κωνσταντινίδη (θα μπορούσε από μόνος του να είναι ο ορισμός της κωμωδίας!), τον... Άδωνι Γεωργιάδη (μήπως θυμάσαι τι είχε βγει και δηλώσε όταν μας επηρέασε η επιδημία του ιού κοξάκι; Ότι οι υπεύθυνοι για αυτήν, ήταν οι λαθρομετανάστες. Για να μην αναφέρω τα σχετικά πρόσφατα ατοπήματα με την παρουσίαση του βιβλίου του φύρερ Πλεύρη).

Βλέπεις, αυτοί είναι φιγούρες με τις οποίες η νεολαία μπορεί να ταυτιστεί πολύ πιο εύκολα!

D: Μα σε παρακαλώ, δεν έδειχνε ποιο βιβλίο ήταν ...απλά μιλούσε για αυτό μισή ώρα κάθε φορά! Εξάλλου όπως δήλωσε διαφωνεί με ορισμένα πράγματα (δεν είναι ρατσιστής, αυτοί είναι Εβραίοι...).

to be continued...


Ενδεικτικές πηγές για περισσότερες πληροφορίες:

Ο Ιός - Το κρυφτούλι του κ. Καρατζαφέρη

Ο Ιός - Γιώργος Καρατζαφέρης - Ο Αγών του!

Ο Ιός - Οι καλοί χριστιανοί της Θεσσαλονίκης

Ο Ιός - Ο Άδωνις Γεωργιάδης και το βιβλίο του Πλεύρη

Το ΒΗΜΑ - Το φαινόμενο Ψωμιάδης

e-rooster - Ανατομία της Ελληνοορθοδοξίας

16 σχόλια:

roidis είπε...

μπράβο σας!
σας εύχομαι να συνεχίσετε να συνεισφέρετε δημοσιεύματα πολλά...

και ο Ροΐδης θα σας βάλει και λινκ.

S G είπε...

ωραιος ο σωκρατικος σας διαλογος, αναμενουμε συνεχεια.

ερωτηση: αυτος ο ψωμιαδης μηπως ειναι μπερλουσκονι?? πως γινεται καθε ιταλος και καθε σαλονικιος που ξερω να δηλωνει οτι δεν τους ψηφιζει?

Derevirn είπε...

@ roidis:

Ευχαριστούμε πολύ! Θα τοποθετήσουμε κι εμείς link προς το blog σου.

@ s g:

Η συνέχεια θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ακόμα πιο καυστική... αναμένατε στα blog monitors σας. Φαίνεται πως και οι μέν και οι δε (Ιταλοί και Θεσσαλονικείς) ντρέπονται για την επιλογή τους!

Kelsos είπε...

Ενδιαφέρουσα συζύτηση.
Συνεχίστε με τον ίδιο ρυθμό.
Αυτό το φαινόμενο που λέγεται εθνικισμός έχει αρχίσει να πέρνει επικίνδυνες διαστάσεις.

Φιλαλήθης είπε...

Νόστιμη προσέγγισις!
Ως στιγματισμένος αντιλιακουρικός και εν δυνάμει μηνυόμενος ,παρακολουθώ αυτήν την προσπάθειά σας αγαπητέ!
Keep Walking(Βαρβαριστί!)
YΓ.Θεωρήστε αυτονόητο το link!

Locutus Of Borg είπε...

Τα αισθήματα (και το link φυσικά) είναι αμοιβαία αγαπητέ!

Ευχαριστούμε όλους όσους μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τις νυχτερινές περιπλανήσεις μας στην συντηρητική και εθνικιστική πλευρά της Ελλάδας!

Kensai είπε...

Συγχαρητήρια για το διάλογο! Αναμένω μ'ενδιαφέρον και το 2ο μέρος.

Σχετικά με την πρόσφατη αύξηση των εθνικιστικών αισθημάτων έχω να πω πως σε μεγάλο βαθμό δυστυχώς βασίζονται στην ημιμάθεια του κόσμου και την εκμετάλλευση που γίνεται από κάποιους τυχάρπαστους πατριδοκάπηλους (λέγε με Λιακόπουλο!).

Είναι καλό να διαβάζουμε, αλλά να δίνουμε και την κατάλληλη βαρύτητα στ'αναγνώσματά μας. Όταν οι σημερινοί νέοι πχ δίνουν την ίδια σημασία στον Dan Brown με μια πανεπιστημιακή πραγματεία τότε τα προβλήματα είναι αναμενόμενα.

Ο εθνικισμός είναι ξεπερασμένο συναίσθημα στον 21ο αιώνα, κι όσοι προσπαθούν να τον επαναφέρουν βασιζόμενοι στη διαστρέβλωση της ιστορίας πρέπει να μπουν στην θέση τους.

Έτσι το βλέπω εγώ, τουλάχιστον.

N.Ago είπε...

Γεια και χαρά!
Θα ήθελα πάρα πολύ, να μετέφραζα αυτό το κείμενο και να το ανέβαζα σε ένα φόρουμ-μπλογκ που συζητούνε συμπατριώτες μου(Αλβανός γαρ)!
Να δούνε επιτέλους ότι, εδώ στην Ελλάδα, δεν μας …δέρνουν κάθε μέρα, δεν μας μισούνε συλλήβδην, δεν είναι ρατσιστές, a priori όπως τους δηλητηριάζει ο κήρυκας του μίσους, ακροδεξιός και μεσαιωνικός Μπερισα!
Σας ευχαριστώ από καρδιάς, όπως και όλους αυτούς που, κάθε μέρα και από οποιοδήποτε μετερίζι, συνεισφέρουν στο να μην εξαπλωθεί, τουλάχιστον, η μάστιγα του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, και άλλο στην Ελλάδα αλλά, να περιορίζεται στα αρρωστημένα μυαλά που τα κουβαλάνε.
Χαιρετώ σας και θα παρακολουθώ από κοντά τους δικού σας διαλόγους!

Derevirn είπε...

Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την υποστήριξη και σου δίνω φυσικά την άδεια να το μεταφράσεις (με μία απλή αναφορά στην πηγή). Συγχαρητήρια επίσης για την άψογη ορθογραφία σου (σε αντίθεση με πολλούς Ελληνάρες σε πατριωτικά forum!).

Locutus Of Borg είπε...

Σ' ευχαριστώ κι εγώ από την πλευρά μου!

Πραγματικά, αυτό με την ορθογραφία, έχει παραγίνει. Δείτε το guestbook στο e-grammes.gr, και το forum του www.fourakis.gr. Είναι απίστευτο το πόσα λάθη μπορεί να βρει κανείς μέσα σε μία ώρα, από συντακτικά μέχρι και γραμματικά.
Και αναρωτιέμαι εγώ. Οι "μάστιγες των μεταναστών", "φονείς των τούρκων", "καταστροφείς των εβραίων" και άλλοι τέτοιοι τίτλοι με τους οποίους αυτοβαφτίζονται οι άνωθι ελληναράδες, δε θα έπρεπε να κοιτάξουν πάνω απ' όλα τα χάλια που έχουν στην έκφρασή τους;

N.Ago είπε...

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!

Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!

Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!
Φιλικα, N.Ago

cyrusgeo είπε...

Να τολμήσω να συνεισφέρω στα πολύτιμα λινκ σας και ένα παλαιότερο δικό μου ταπεινό κείμενο, μετάφραση κειμένου του Έκο προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα;

http://gravityandthewind.blogspot.com/2006/03/blog-post_23.html

funEL είπε...

... προσοχή, αφινιασμένος κένταυρος ξέφυγε ξανά από τον σείριο και ενεφανίσθει ξανά εις τηλεοπτικάς συχνότητας του εξτρα σε γνωστή σαβουροεκπομπή.
+οευρωνπαίρνεισαβουρεςκαιφευγει+

Locutus Of Borg είπε...

cyrus, είχα χρησιμοποιήσει το κείμενό σου σε έναν φασίστα ελληνόψυχο νεαρό, οπαδό του Α. Γεωργιάδη (και δε συμμαζεύεται).

Δυστυχώς, παρ' όλο που δεν του άλλαξα μυαλά (ακόμη), βρήκα το κείμενό σου εξαιρετικό, και μπορώ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.


@ Μέγιστο ακόλουθο και προφήτη του προφήτη: Συγχαρητήρια για την γιορτινή διακόσμησή στο e-blog-ιτόν blog σας! Σας ευχόμεθα, χρόνια πολλά, Δυνατά, Ελληνικά, Τραμπουκοφασιστικά και Λιακουρικά!

Ανώνυμος είπε...

I think, you will come to the correct decision. Do not despair.

Ανώνυμος είπε...

Something any more on that theme has incurred me.