Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2008

Ένα γράμμα από την κόλαση

Θαυμάστε τις multimedia τακτικές εκφοβισμού των σύγχρονων χριστιανών...



...κι αναρωτηθείτε αν υπερβάλλει ο Richard Dawkins όταν μιλάει για ψυχολογική κακοποίηση ανηλικών.

5 σχόλια:

cyrus είπε...

Καλημέρα.

Εννοείται πως δεν υπερβάλλει ο Dawkins. Απλώς οι ημέτεροι ορθόδοξοι φανατικοί δεν θα κατέφευγαν σε φτηνά χολιγουντιανά θρίλερ για να περάσουν το "μήνυμα" -- έχουν τον δικό τους ξύλινο λόγο...

Και, εδώ που τα λέμε, οι ευαγγελικοί έχουν μερικά κολλήματα παραπάνω...

Kelsos είπε...

Οφείλω να ομολογήσω ότι καθώς ο καιρός περνά και καθώς βλέπω περισσότερα πράγματα γύρω μου, αρχίζω να ανησυχώ εξ' αιτίας της θρησκευτικής παράνοιας, η οποία πολλές φορές μοιάζει να μην έχει όρια.

Ο ψυχολογικός εκβιασμός, ο εκφοβισμός και άλλα τέτοια είναι πανάρχαιες τακτικές κάθε θρησκείας για να διατηρεί τους αφελής και αμαθείς καλά υπό τον έλεγχο της.

Σίγουρα η εικόνα της κόλασης που παρουσιάζεται από την θρησκευτική παράνοια είναι ένα αρκετά ισχυρό όπλο ψυχολογικού πολέμου που μπορεί να δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα σε ψυχικά ευαίσθητες προσωπικότητες, η σε άτομα που βρίσκονται σε μια επικίνδυνη νεαρή ηλικία.

FrapDigo είπε...

Τί στο διάολο ήταν αυτό το video? Δεν το πιστεύω, τέτοια προπαγάνδα δεν είμαι σίγουρος ότι έκανε ούτε ο Χίτλερ με την παρέα του!

Δεν ξέρω τί να πρωτοπώ, δεν νιώθω άνετα στον ίδιο πλανήτη με τέτοια άτομα. Το video ουσιαστικά προτρέπει σε προσυλητισμό μεταξύ φίλων, μη τυχόν και ο "άπιστος" φίλος που θα πεθάνει ευχηθεί "wish you were here" στον..."καλό χριστιανό".

Παραπονιέται, βέβαια, στο τέλος, ο αποθανών επειδή ο φίλος του δεν τον ενημέρωσε για τη διδασκαλία του Χριστού. Αν τον ενημέρωνε σχετικά, θα έβλεπε ότι ο Θεός, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του στη Γη, δεν τιμωρεί, άρα κάποιο λάθος πρέπει να έγινε και να βρέθηκε στην...κόλαση.

Α ρε JOSH!

Καλημέρα

Fragile_Doll είπε...

ΕΛΕΟΣ.

BioLogos είπε...

Οπ...GodTube?Δεν το είχα πάρει χαμπάρι...σημειώθηκε!

Θα απογοητεύσω τους χριστιανούς αλλά "μετά", συνεισφέρουμε απλά στον κύκλο του αζώτου και του άνθρακα.Όπως όλοι οι οργανισμοί.

Έξυπνη τακτική των φονταμενταλιστών να φοβήσουν με κολπάκια του Μεσαίωνα.Που πουλάνε συγχωροχάρτια να σώσω την ψυχή μου?